Какво е нужно за да сме щастливи?

Каква е разликата между щастливите и депресираните хора? Нима щастливите хора нямат проблеми? Или просто са намерили начин да живеят с проблемите?  Или пък имат по-малко проблеми? В кое точно е истината или и във всичките?

Това е нещо над което се замислих последните дни. В общия пример хората когато видят някой щастлив човек инстинктивно приемат, че същият е роден под щастлива звезда, за него проблеми не съществуват. Да, но не! Всеки има проблеми. Независимо от раса, вяра, цвят на кожата, партийна принадлежност, социален статус или пък банкова сметка всеки има проблеми. Единствената разлика, поне според мен е, че щастливите хора успяват да се насладят на миговете от живота и не позволяват на проблемите да вземат надмощие над живота им. Недопускайки негативните емоции да надделеят, всеки от нас има възможност да обърне внимание на истинските неща в живота и повече да се усмихва. Може би това означава един човек да бъде силен?

Не съществуват нерешими проблеми, но всеки проблем който се остави настрани и се отложи решението му, създава допълнителни проблеми (които могат да бъдат избегнати). Но все пак сме хора, не сме машини, не можем да правим безброй неща едновременно. Това само ни тласка към ръба и в крайна сметка всеки изпушва в един момент ако се нагърби с няколко неща едновременно. Трябва всеки да намери златната среда, равновесието между нещата.

Според Wikipedia щастие е емоционално състояние, при което човек изпитва чувства, вариращи от задоволство и удоволствие до пълно блаженство и прекалена радост. Според философа Фридрих Ницше (1844-1900), истинското щастие е неделимо от инстинктите, стига животът да е във възход.

Щастието осмисля живота ни, придава му реалност, без него всичко е привидно, без същност. Затова Щастието е свързано със смисъла на живота. Това, което е противоположно на щастието е страданието.

В заключение мога да кажа само едно Всеки има проблеми, просто трябва  всеки да бъде силен и да не позволява на негативните емоции да надделяват. Да решава един по един проблемите и с радост (така да се каже) да очаква следващия за да го разреши!

Всеки ден от живота ни минава като миг. Постарайте се, всеки миг да си заслужава!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer